PROMO POST

Ads Here

12 Δεκεμβρίου 2013

Χειμερινή μεταβολή "express" με έμφαση την βορειοανατολική Αττική

Μετά την αρκετά ξηρή και πολική αέρια μάζα που πέρασε και από την Αττική σήμερα ,με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και το τσουχτερό κρύο,αύριο Πέμπτη ο καιρός νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στην Πάρνηθα την Πεντέλη και τον βόρειο βορειοανατολικό ορίζοντα της Αττικής.
Από το μεσημέρι και μετά και κυρίως το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να κλείνει από τα βόρεια βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα του νομού με τις νεφώσεις να πυκνώνουν αρκετά. 
 
Από τις βραδινές ώρες 11-12 μ.μ (ίσως και λίγο νωρίτερα) ο καιρός θα κλείσει πιο γενικευμένα και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά τμήματα, με τα φαινόμενα να εστιάζονται κυρίως στα ανατολικά βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά με τα φαινόμενα να ευνοούν πιο πολύ την Πεντέλη αλλά και τον Υμηττό  ,ωστόσο και στην Πάρνηθα θα έχουμε χιονοπτώσεις ,με το υψόμετρο χιονόπτωσης να εντοπίζεται στα 700-800 μέτρα . 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε χιονοπτώσεις πρόσκαιρα στην αρχή των φαινομένων και πιο χαμηλά ακόμα και στα 400-500 μέτρα στην βορειοανατολική Αττική καθώς θα έχουμε εγκλωβισμό ψυχρών αερίων μαζών στο οριακό στρώμα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ανέβει η θερμοκρασία και ο υετός να προλάβει να πέσει με την μορφή χιονιού ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα(Αυτό είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες αλλά μπορεί να συμβεί) . 
 
Την Παρασκευή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μουντός με βροχές η χιονόνερο και πάλι κυρίως στην βορειοανατολική Αττική ενώ οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 800-900 μέτρα στα γύρω ορεινά και τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο θα έχουν γίνει χιονόνερο καθώς θα ανέβει η θερμοκρασία με την παράλληλη άνοδο της υγρασίας λόγω και των φαινομένων. 
Στο λεκανοπέδιο και στον υπόλοιπο νομό ο καιρός θα είναι και εκεί άστατος με ''ανοιγο-κλεισίματα'' και ασθενείς βροχές η χιονόνερο στα πιο βόρεια ενώ τα πιο πολλά ανοίγματα θα υπάρχουν στα δυτικά νοτιοδυτικά τμήματα του νομού και στις περιοχές του νοτιοδυτικού Σαρωνικού. 
 
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα περιοριστεί και πάλι στα βορειοανατολικά και τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν και στο τέλος θα σταματήσουν. 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-3οC στα υπερβόρεια τμήματα του νομού και θα φτάσει τους 9-10οC στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο και στα κεντρικά και δυτικά τμήματα του νομού. 
 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)