PROMO POST

Ads Here

2 Νοεμβρίου 2013

Συντήρηση πενταετίας στο Χιονοδρομικό Κέντρο ΠΗΛΙΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προκήρυξε διαγωνισμό προϋπολογισμού 398.000 ευρώ για τη μεγάλη συντήρηση πενταετίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζουν οι σχετικοί κανονισμοί.  Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 29 - 10 - 2013.

Σύντομα πρόκειται να προκηρυχθεί ακόμη ένας διαγωνισμός, προϋπολογισμού 24.000 ευρώ για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Η Μελέτη αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του φακέλου που συντάσσεται για την αδειοδότησή του, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Εξάλλου, στην προχθεσινή συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Κενταύρων Ορος ΑΕ», εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο και στην οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση της εταιρείας και στην αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η συμμετοχή της Περιφέρειας στην αύξηση αποφασίσθηκε να ανέλθει στο ποσό των 60.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης σε δήλωση τόνισε: «Υστερα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις για την εύρυθμη, σύννομη και  ασφαλή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Αν και το κόστος είναι δυσβάσταχτο οικονομικά για την Περιφερειακή Ενότητα, πιστεύουμε ότι η απρόσκοπτη λειτουργία του χιονοδρομικού είναι επιβεβλημένη, γιατί αφενός συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του χειμερινού τουρισμού της περιοχής μας, αφετέρου προσφέρει προστιθέμενη αξία με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία».