PROMO POST

Ads Here

8 Αυγούστου 2013

Φωτιά στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Δυο φορές μέσα σε 36 ώρες χρειάστηκε να κινητοποιηθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τις ύποπτες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο σαλέ του χιονοδρομικού του Μαινάλου Αρκαδίας, το οποίο ήταν κλειστό λόγω του καλοκαιριού!
Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής και οι άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να δώσουν μάχη ως το πρωί του Σαββάτου, ώσπου να καταφέρουν να τη δαμάσουν χωρίς να εξαπλωθεί σε άλλους χώρους. Όμως, καταστράφηκε ολοσχερώς η κουζίνα του σαλέ ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ορειβατικού Ομίλου Τρίπολης και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή, αφού έγιναν κάρβουνο ηλεκτρικές συσκευές, πάγκοι, καρέκλες, τραπέζια και όλος ο εξοπλισμός.


Και ενώ η κατάσβεση είχε ολοκληρωθεί, ξέσπασε δεύτερη φωτιά γύρω στις 6:15 το απόγευμα της Κυριακής που κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει! Στην περιοχή έσπευσαν και πάλι πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου Τρίπολης και χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους αποτράπηκε η νέα καταστροφή. Και τα δυο περιστατικά διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμούς από αγνώστους που έχουν σκοπό να προκαλέσουν ώστε να μην ανοίξει τη νέα περίοδο. Πολλοί, μάλιστα, συσχετίζουν τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές με την εισβολή αγνώστων στο χιονοδρομικό κέντρο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν "ξήλωσαν" καλώδια μήκους 60 μέτρων από τη βάση της βορεινής πίστας και προσπάθησαν να διαφύγουν πιθανόν με φορτηγάκι κλεμμένο από την Καρύταινα. Το εγκατέλειψαν, όμως, στο πάρκινγκ του καταφυγίου όταν "κόλλησε" σε ένα ανάχωμα.


visit : http://www.protothema.gr