PROMO POST

Ads Here

30 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΜΑΤΣΑΛΑΝ ΝΕΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΕΩΣ ΙΟΥΝΙΟ 2012) NO COMMENTS!!!!

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΜΑΤΣΑΛΑΝ ???  ΝΕΟ


ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 

(ΠΗΓΗ : http://www.tastv.gr)
Απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν ο Δήμαρχος απάντησε, σχετικά με το Χιονοδρομικό ότι «έχουν γίνει όλες οι ενέργειες. Έγινε καταγγελία της σύμβασης. Δικηγόρος έχει επιληφθεί του εξωδίκου που έστειλαν οι ιδιοκτήτες ενώ η ΑΝΠΕ Α.Ε. θα προχωρήσει στη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO : 




ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ)

Δημόσια πλειοδοτική ανοιχτή δημοπρασία με φανερή και προφορική προσφορά για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν και λοιπών εγκαταστάσεων

Έδεσσα, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Δημόσια πλειοδοτική ανοιχτή δημοπρασία με φανερή και προφορική προσφορά για την εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν και λοιπών εγκαταστάσεων

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Έχοντας υπόψη:
  1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 242/96 «περί τρόπου και διαδικασίας για την εκμίσθωση κτλ των ακίνητων και κινητών πραγμάτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων».
  2. Το ΠΔ 30/96 «Κώδικας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.
  3. Τις διατάξεις του Ν.3852/7-6-2010 <<Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης>>.
  4. Την αριθμ. 16/11/Δ2 της 21ης Ιουλίου 2011 απόφαση της Κ.Ε.Δ.
  5. Την ανάγκη εκμίσθωσης του εν λόγω ακινήτου.
  6. Την από 30/09/2011 υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Π.Κ.Μ., Δήμου Έδεσσας και Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.
  7. Την υπ’ αριθμ. 248/12-09-2011 απόφαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ για τη διενέργεια του παρόντος διαγωνισμού.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε


Δημόσια πλειοδοτική ανοιχτή δημοπρασία με φανερή και προφορική προσφορά για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων, μηχανημάτων, εγκαταστάσεων κλπ και ειδικότερα:

1). Ενός κεντρικού καταφυγίου στη θέση Σαραντόβρυση σε υψόμετρο 2.047 μέτρα, που διαμορφώνεται σε ισόγειο και δύο ορόφους, συνολικού εμβαδού περίπου 1.700 τμ.
2). Ενός κτιρίου αποθηκών συνολικού εμβαδού 389 τμ, ο οποίος διαθέτει τρεις ανεξάρτητους χώρους. Ο μεγαλύτερος από τους χώρους χρησιμοποιείται για τη φύλαξη των οχημάτων και μηχανημάτων. Η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται από τρεις θύρες συρόμενων ρολών στην πρόσοψή του. Ο ένας από τους δύο μικρότερους χώρους καταλαμβάνεται από τον υποσταθμό της ΔΕΗ, ενώ ο άλλος στεγάζει δεξαμενές καυσίμων. Η πρόσβαση στους χώρους γίνεται από μεταλλικές συρόμενες θύρες.
3). Ενός κτιρίου στη θέση Σαραντόβρυση, ακριβώς μπροστά από το διθέσιο εναέριο αναβατήρα, επιφάνειας 1ου ορόφου 101,43 τμ, με ισόγειο 41,43 τμ και περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο 110 τμ. Η δυναμικότητα του στεγασμένου χώρου είναι 200 επισκέπτες και του μπαλκονιού 400.

4). Ενός χώρου στάθμευσης για 1.000 οχήματα, σε απόσταση περίπου 50 μ. από το κεντρικό καταφύγιο και ανατολικά της οδού πρόσβασης στο χιονοδρομικό κέντρο.
5). Έξι (6) μικρών κτιρίων στις αφετηρίες και τους τερματισμούς τριών (3) αναβατήρων.
6) Λοιπές εγκαταστάσεις.
7). Ενός συρόμενου διθέσιου αναβατήρα, τύπου άγκυρας, συνολικού μήκους περίπου 900 μ., ο οποίος βρίσκεται στη θέση Κρέμαση σε υψόμετρο εγκατάστασης βάσης 2.195 μ και κορυφής 2.450 μ. δυναμικότητας 951 ατόμων / ώρα και με συνολικό αριθμό οχημάτων 68, μια γεννήτρια και μια μηχανή ντίζελ.
8). Ενός εναέριου διθέσιου αναβατήρα, τύπου σταθερής καρέκλας, συνολικού μήκους περίπου 1.600 μ. ο οποίος βρίσκεται στη θέση Σαραντόβρυση σε υψόμετρο εγκατάστασης βάσης 2.095 μ. και κορυφής 2.400 μ, με μέγιστη δυναμικότητα 1200 ατόμων / ώρα και με συνολικό αριθμό οχημάτων 165, γεννήτρια και 2 μηχανές ντίζελ, μια κύρια και μια εφεδρική.
9). Ενός συρόμενου μονοθέσιου αναβατήρα, τύπου πιάτο, συνολικού μήκους περίπου 500 μ. ο οποίος βρίσκεται στη θέση Μετερίζι σε υψόμετρο εγκατάστασης βάσης 2.020 μ και κορυφής 2.130 μ. δυναμικότητας 500 ατόμων / ώρα και με συνολικό αριθμό οχημάτων 47.
10). Μιας εγκατάστασης τεχνητής χιόνωσης που περιλαμβάνει τέσσερις (4) κινητές μονάδες παραγωγής χιονιού (κανόνια), δεκατρείς (13) παροχές για τη σύνδεση των μονάδων παραγωγής χιονιού, υπόγεια δεξαμενή νερού, αντλιοστάσιο. Το σύστημα τεχνητής χιόνωσης προσφέρει κάλυψη στις πίστες του αναβατήρα Μετερίζι και των πιστών που βρίσκονται οι σχολές σκι και οι αναβατήρες των αρχαρίων μπροστά από το κεντρικό καταφύγιο. Επίσης, καλύπτεται η πίστα πρόσβασης από το τέλος του συρόμενου αναβατήρα Μετερίζι προς την αφετηρία του εναέριου διθέσιου αναβατήρα Σαραντόβρυση.
11) Δύο (2) συρόμενων αναβατήρων (baby lift).
12). Τριών δεξαμενών πετρελαίου, 16.000 λίτρων, 15.000 λίτρων και 10.000 λίτρων αντίστοιχα, οι οποίες βρίσκονται στο χώρο της αποθήκης-μηχανημάτων, στο μεγάλο αναβατήρα και στο μικρό αναβατήρα αντίστοιχα.
13) Ενός χιονοστρωτήρα Prinoth τύπου Τ4 έτους κυκλοφορίας 1994.
14). Ενός χιονοστρωτήρα Prinoth τύπου Τ4S, έτους κυκλοφορίας 1995.
15). Ενός χιονοστρωτήρα Prinoth τύπου Τ4S Intercooler, έτους κυκλοφορίας 1996.
16). Ενός εκχιονιστικού Mercedes τύπου Unimog 1650 έτους κυκλοφορίας 1996.
17). Ενός εκχιονιστικού Mercedes τύπου Unimog φρέζα έτους κυκλοφορίας 1996
18). Μιας μηχανής χιονιού (snowmobiles) τύπου Polaris έτους κυκλοφορίας 2005 κυβισμού 550 cc.
19). Μιας μηχανής χιονιού (snowmobiles) τύπου Polaris έτους κυκλοφορίας 1998 κυβισμού 550 cc.
20). Ασυρματική υποδομή για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΧΚΚ.
21). Ηλεκτρομαγνητικό σύστημα έκδοσης και ελέγχου καρτών χρήσης αναβατήρων.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 07/10/2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 πμ, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου 5ος όροφος στην Έδεσσα. Σε περίπτωση που η ως άνω δημοπρασία κηρυχθεί άγονη θα υπάρξει επαναληπτική στις 11/10/2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. στον ίδιο χώρο ενώπιον της επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν :
α)κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που έχει ήδη νόμιμα συσταθεί με κατοικία ή έδρα την ημεδαπή ή την αλλοδαπή και έχει δραστηριότητα σχετική με το αντικείμενο, ήτοι τη διαχείριση τουριστικών επιχειρήσεων και ο οποίος σίγουρα δεν έχει εκκρεμότητες- οφειλές από προηγούμενες χρήσεις με οποιονδήποτε από τους φορείς που είχε αναλάβει τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν.
β) ενώσεις / κοινοπραξίες των ανωτέρω που υποβάλλουν κοινή προσφορά. Στην περίπτωση αυτή θα υποβληθεί κοινή δήλωση ή ξεχωριστές δηλώσεις από κάθε μέλος της ένωσης/κοινοπραξίας, στις οποίες θα δηλώνεται ότι, σε περίπτωση που επιλεγούν, θα κοινοπρακτήσουν σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία. Τα μέλη της κοινοπραξίας θα είναι εξ ολοκλήρου και εξ αδιαιρέτου υπεύθυνα για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης που θα υπογραφεί. Στη δήλωση ή στις δηλώσεις, θα αναφέρεται ο επικεφαλής εταίρος, ο κοινός εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του, καθώς και το ποσοστό συμμετοχής κάθε μέλους της κοινοπραξίας. Επισημαίνεται ότι τα μέλη της ένωσης / κοινοπραξίας δεν πρέπει να έχουν εκκρεμότητες- οφειλές από προηγούμενες χρήσεις με οποιονδήποτε από τους φορείς που είχε αναλάβει τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να γίνουν αποδεκτοί στη διαδικασία θα πρέπει πριν την έναρξη της δημοπρασίας να προσκομίσουν επί ποινή αποκλεισμού τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 1. παρ Β. της παρούσης.

1α) . Όροι Διενέργειας της Δημοπρασίας:
  1. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε ένα (1) συν ένα (1) έτη από την ημέρα της υπογραφής σύμβασης μισθώσεως με δυνατότητα μονομερούς εκ μέρους της ΑΝΠΕ παράτασης, μετά τη λήξη της σύμβασης δίχως διενέργεια νέας δημοπρασίας και με τη σύμφωνη γνώμη της κοινής επιτροπής παρακολούθησης, λαμβανομένης με ομοφωνία και υπό τον όρο ότι θα υφίσταται νόμιμο δικαίωμα χρήσης. Ειδικότερα: Η ως άνω διάρκεια παρατείνεται στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου) για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και εφόσον δοθεί ανάλογη παράταση της χρήσης του ΧΚ Καϊμακτσαλάν από την ΚΕΔ. Για την περίπτωση της παρατάσεως θα ισχύουν οι ίδιοι όροι που θα ισχύουν για το διάστημα της υπογραφής της σύμβασης μισθώσεως και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ
  2. Η τιμή εκκίνησης του καταβλητέου μισθώματος ορίζεται σε 95.000,00 ευρώ ετησίως. Μετά το πρώτο μισθωτικό έτος, το μίσθωμα αναπροσαρμόζεται κατά 10% επί του εκάστοτε καταβαλλόμενου μισθώματος. Το ίδιο ποσοστό αναπροσαρμογής ισχύει για κάθε έτος παράτασης ή ανανέωσης.
  3. Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 10% * τιμή εκκίνησης δηλαδή ίση με 9.500,00 ευρώ η οποία αντικαθίσταται μόνο από τον τελευταίο πλειοδότη μαζί με την υπογραφή της σύμβασης με εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ποσού ίσου προς το 10% επί του επιτευχθέντος μισθώματος, σε όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους επιστρέφεται ως έχει.
  4. Ο τελευταίος πλειοδότης που θα αναδειχθεί υποχρεούται να παρουσιάσει εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά δημοπρασίας καθιστάμενος υπεύθυνος εις ολόκληρον με τον πλειοδότη για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
  5. H Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο, για την οποία τεκμαίρεται ότι ο μισθωτής έχει λάβει γνώση, ούτε για την ύπαρξη δουλείας επί του ακινήτου.
  6. Απαγορεύεται απολύτως η σιωπηρή αναμίσθωση.
  7. Ο μισθωτής υποχρεούται μετά τη λήξη της μίσθωσης να παραδώσει το μίσθιο αμέσως και απροφασίστως, διαφορετικά υπόκειται σε έξωση κατά τη νόμιμη διαδικασία.
  8. Πλειοδότης θα αναδειχθεί αυτός που θα προσφέρει μεγαλύτερο ετήσιο μίσθωμα.
  9. Προσφορά αόριστη και ανεπίδεκτη εκτίμησης ή υπό αίρεση ή μη σύμφωνη προς τους ουσιώδεις όρους της διακήρυξης απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
  10. Ένσταση κατά της νομιμότητας της διακήρυξης και της διενέργειας του διαγωνισμού δύναται να γίνει δεκτή, αφού υποβληθεί με έγγραφο κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας.
  11. Το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν στο χώρο και στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, θα λειτουργούν υπό τον έλεγχο και με αποκλειστική ευθύνη του αναδόχου. Όλες οι επί μέρους οικονομικές δοσοληψίες και δραστηριότητες (συμβάσεις εργασίας με τους εργαζόμενους, προμήθειες κάθε μορφής, πωλούμενα είδη και κάθε είδους, ασφαλιστικές συμβάσεις ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων), θα ασκούνται στο όνομα, για λογαριασμό και με ευθύνη (αστική, ποινική κλπ) του αναδόχου, που θα είναι ο μόνος υπόλογος, απέναντι σε κάθε αρχή (δικαστική, φορολογική κλπ).
  12. Ο ανάδοχος υπόσχεται την ακριβή και έγκαιρη εκτέλεση όλων των όρων της σύμβασης μίσθωσης. Η παράβαση οποιουδήποτε των προπεριγραφόμενων όρων, συμφωνιών και δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται με τη σύμβαση μίσθωσης από τον ανάδοχο, θα προκαλεί την, σε βάρος του αναδόχου, κατάπτωση συμφωνούμενης με το παρόν ποινικής ρήτρας δέκα τοις εκατό (10%) επί του επιτευχθέντος μισθώματος για αναπόδεικτη ζημία από την αντισυμβατική συμπεριφορά, παράλληλα δε θα επιφέρει τη διάλυση της παρούσας σύμβασης μίσθωσης και την άμεση αποχώρηση του αναδόχου από το χιονοδρομικό κέντρο.
  13. Η παρακολούθηση της πιστής τήρησης και εφαρμογής των όρων της παρούσας σύμβασης για λογαριασμό της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ ανατίθεται σε πενταμελή (5) επιτροπή, που θα ορίσει το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ η ονομαστική σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί στον ανάδοχο μόλις η επιτροπή συγκροτηθεί εντός μήνα από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Την παρουσία των ανωτέρω μελών υποχρεούται ο ανάδοχος να αποδέχεται και σε καθημερινή ακόμη βάση.
  14. Μετά το τέλος της σύμβασης μίσθωσης ο ανάδοχος οφείλει να απομακρύνει το αργότερο εντός δεκαπενθημέρου (15) το σύνολο του εξοπλισμού που αυτός μετέφερε και εγκατέστησε, από το χώρο του χιονοδρομικού κέντρου. Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω αποσβεστική προθεσμία, τότε το σύνολο του μη απομακρυθέντος εξοπλισμού, θα παραμείνει στο κέντρο, ως περιουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
  15. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει την ορισθείσα ημερομηνία, υποχρεούται να καταβάλλει ημερησίως το ποσό των 1.000,00 € λόγω ποινικής ρήτρας, για κάθε ημέρα καθυστέρησης αποχώρησης από το ΧΚΒ

1β) Δικαιολογητικά τεχνικής ικανότητας και εμπειρίας Διαγωνιζομένων

Οι Διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν σε κλειστό φάκελο τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1) Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου έκδοσης τελευταίου εξαμήνου (του φυσικού προσώπου, ή του Προέδρου καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ν.Π.Ι.Δ.)
2) Νομιμοποιητικά έγγραφα εκπροσώπησης.
3) Πιστοποιητικό μη πτωχεύσεως με ημεροχρονολογία αυτής της υποβολής των δικαιολογητικών.
4) Δήλωση ότι έχουν πλήρη γνώση των όρων και των σχετικών διατάξεων που αφορούν την παρούσα δημοπρασία, τους οποίους αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως.
5) Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία ορίζεται σε ποσό ίσο με το 10% ενός (1) έτους μισθωμάτων του ορίου της πρώτης προσφοράς ήτοι 9.500,00 ευρώ.

6) Aν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό κάποιου άλλου, οφείλει να το δηλώσει πριν την έναρξη της διαδικασίας, παρουσιάζοντας σχετικό νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, διαφορετικά θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
7) Υπεύθυνη δήλωση ότι ο κύκλος εργασιών του Ενδιαφερομένου ή των άμεσων συνεργατών του στον τομέα της συντήρησης η/μ εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων κατά τα τελευταία τρία (3) ημερολογιακά έτη, αθροιστικά το ποσό πεντακοσίων (500.000 €) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
8) Υπεύθυνη δήλωση ότι ο Ενδιαφερόμενος στον τομέα της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων, κατά τα τελευταία τρία (3) ημερολογιακά έτη έχει παράσχει αντίστοιχες υπηρεσίες σε άλλο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού για τουλάχιστο μία σαιζόν, με οποιαδήποτε εταιρική μορφή.
9) Βιογραφικό σημείωμα διπλωματούχου Μηχανολόγου ή Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου –Ηλεκτρολόγου μέλους του ΤΕΕ τουλάχιστον 5 έτη ή πτυχιούχου ΤΕΙ της παραπάνω αναφερόμενης ειδικότητας, χρόνο κτήσης πτυχίου τουλάχιστον 10 έτη και τριετή εμπειρία σε χιονοδρομικές εγκαταστάσεις - στη λειτουργία και συντήρηση η/μ εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων.
Η εμπειρία θα αποδεικνύεται με βεβαίωση του εργοδότη και βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή από αποδεικτικά παροχής υπηρεσιών.
10) Συστατικές επιστολές «καλής εκτέλεσης» των εργοδοτών για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής των η/μ εγκαταστάσεων των χιονοδρομικών κέντρων.
11) Οποιαδήποτε έγγραφα – δικαιολογητικά – υπεύθυνες δηλώσεις αποδεικνύουν στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας ότι ο ενδιαφερόμενος κατέχει τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 6 της παρούσης. Σημειώνεται ότι η υποβολή Υπεύθυνων Δηλώσεων είναι αποδεκτή αλλά η ψευδής δήλωση υπόκειται στις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

2. Χρόνος και τρόπος πληρωμής μισθώματος
Το σύνολο των οικονομικών αποτελεσμάτων της διαχείρισης του ΧΚΚ αφορά αποκλειστικά τον ανάδοχο, ο οποίος ανεξάρτητα από το αν αποδειχθεί ζημιογόνα ή κερδοφόρα η διαχείριση, υποχρεούται να καταβάλλει στην Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ το μίσθωμα ως εξής: με την υπογραφή της σύμβασης ποσοστό 20% επί του επιτευχθέντος μισθώματος και το υπόλοιπο σε δύο ισόποσες δόσεις, στις 30 Δεκεμβρίου και στις 30 Μαΐου αντίστοιχα. Για κάθε επόμενο μισθωτικό έτος το μίσθωμα θα καταβάλλεται σε δυο ισόποσες δόσεις, στις 30 Δεκεμβρίου και στις 30 Μαΐου.
Για τη διασφάλιση είσπραξης του επιτευχθέντος ποσού ο ανάδοχος παρέδωσε πριν την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης στην Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ ισόποσες προσωπικές επιταγές με τα ανωτέρω οφειλόμενα ποσά και με ημερομηνία την ημερομηνία της κάθε δόσης και ισόποσες εγγυητικές επιστολές αξιόχρεης Τραπέζης χωρίς ενστάσεις και όρους (διαίρεση, δίζηση κλπ) και άμεσα στην εμφάνιση πληρωτέες.

3. Ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα
Το ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα ορίζεται σε ενενήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (95.000 €).
Πλειοδοτικός διαγωνισμός

4. Άδειες
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι υπεύθυνη, και πρέπει να προβεί σε κάθε ενέργεια για την έκδοση (σε περίπτωση μη κατοχής) κάθε άδειας που απαιτείται βάση σχετικής νομοθεσίας για τη λειτουργία του ΧΚΒ, ειδικότερα όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ 28 20/01/2011 και των μηχανημάτων έργου βάση του ΦΕΚ 708 04/06/2003.

5. Ασφάλεια
Ο εκμισθωτής είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την ασφάλεια του ΧΚΒ καθώς και για τυχόν ατυχήματα.

6. Μηχανήματα-μέσα και εξοπλισμός
Για την κάλυψη των διαφόρων αναγκών του ΧΚΒ ο ανάδοχος θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του επιπλέον τα εξής μηχανήματα-μέσα για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης:

  • 2 διαστρωτικά μηχανήματα υψηλής διαστρωτικής ικανότητας για την έγκαιρη διάστρωση όλων των πιστών του ΧΚΒ εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας ιπποδύναμης 300 ίππων.
  • 1 εκχιονιστικό μηχάνημα 200 ίππων τουλάχιστον υψηλής εκχιονιστικής ικανότητας, για τον άμεσο αποχιονισμό των χώρων στάθμευσης, το οποίο θα φέρει τον εξής εξοπλισμό: φρέζα αποχιονισμού και αλατοδιανομέα.
  • 3 μονάδες παραγωγής τεχνητού χιονιού συμβατές με το υπάρχον εγκατεστημένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης παραγωγικής δυνατότητας τουλάχιστον 100 μ3/ώρα για τη χιόνωση των πιστών σε περίπτωση ανεπαρκούς χιονοκάλυψης από φυσικό χιόνι.
  • 1 ερπυστριοφόρο όχημα μεταφοράς προσωπικού μεταφορικής ικανότητας τουλάχιστον 16 ατόμων για τη μεταφορά του προσωπικού αλλά και επισκεπτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
  • 2 ερπυστριοφόρα μηχανάκια χιονιού κα 1 όχημα τύπου ATV για τις γενικότερες ανάγκες του χιονοδρομικού κέντρου και της άμεσης επέμβασης του προσωπικού.
  • 2 οχήματα 4Χ4 με καρότσα για τις ανάγκες μεταφοράς προσωπικού και καλοκαιρινής συντήρησης.
  • Κατάλληλα υλικά σήμανσης και ασφάλειας πιστών (πάσσαλοι σήμανσης, δίχτυα οριοθέτησης, φορεία μεταφοράς τραυματιών χιονοδρόμων, σχοινιά αποκλεισμού με σημαιάκια κίτρινα-μαύρα, πανό σήμανσης πιστών, φτυάρια χιονιού κλπ.)
  • Ασυρμάτους VHF για την επικοινωνία του προσωπικού και για τον συντονισμό επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης καθώς και άδεια χρήσης αυτών.
  • Προστατευτικά στρώματα για τους πυλώνες των αναβατήρων και άλλα σταθερά εμπόδια που τυχόν βρίσκονται στις πίστες χιονοδρομίας.
  • Πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση και τον προσανατολισμό των χιονοδρόμων και των επισκεπτών.
  • Κατάλληλα πιστοποιημένα σετ υλικών διάσωσης και απεγκλωβισμού επιβατών σε περίπτωση ακινητοποίησης του εναέριου αναβατήρα.
Όλο το προσωπικό του Αναδόχου υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης να είναι εφοδιασμένο με ομοιόμορφη ενδυμασία κατάλληλη για τις αντίξοες επικρατούσες συνθήκες στο χιονοδρομικό κέντρο, με τυπωμένο το λογότυπο του ΧΚΒ, ειδικά υποδήματα ασφαλείας, γυαλιά ηλίου, σκούφο και ειδική κονκάρδα προσωπικών στοιχείων.

7. Συντήρηση
Η συντήρηση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, των αναβατήρων και των μηχανημάτων έργου θα γίνεται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε κατασκευαστή σύμφωνα με το εγχειρίδιο λειτουργίας και συντήρησης. Ειδικότερα στους αναβατήρες θα τηρηθούν τα όσα ορίζονται στο ΦΕΚ 1339/16-10-2002 ¨Έγκριση κανονισμού λειτουργίας τουριστικών αναβατήρων και των παραρτημάτων που αφορούν διάσωση επιβατών και λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων¨, και στην οδηγία 2000/9/ΕΚ, του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει όλες τις εργασίες προληπτικής συντήρησης των αναβατήρων, τους ετήσιους ελέγχους και επιθεωρήσεις (Ε1) καθώς επίσης και τους προβλεπόμενους μη καταστροφικούς ελέγχους πενταετίας (Ε2) που μπορεί να απαιτηθεί να γίνουν κατά τη διετία της παρούσας σύμβασης, στους αναβατήρες σύμφωνα με το χρονικό προγραμματισμό συντηρήσεων του κέντρου και τους προγενέστερους ελέγχους που έγιναν στο παρελθόν στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

8. Ορισμός
Ως «Συντήρηση» ορίζεται κάθε επιθεώρηση, τροποποίηση, επισκευή, αντικατάσταση, αποκατάσταση, επανένταξη, αναβάθμιση οποιουδήποτε τμήματος των εγκαταστάσεων / μηχανημάτων / εξοπλισμών του ΧΚΒ η οποία θα συνοδεύεται από την έκδοση αναφοράς από τον Ανάδοχο. Η Συντήρηση διακρίνεται σε Προληπτική – Προγραμματισμένη και Έκτακτη – Διορθωτική. Ο ανάδοχος βαρύνεται με όλες τις εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού του χιονοδρομικού κέντρου.

9. Προληπτική – Προγραμματισμένη Συντήρηση
Οι Υπηρεσίες Προληπτικής Συντήρησης περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των αναβατήρων-Η/Μ εγκαταστάσεων – εξοπλισμού του ΧΚΒ και για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους, ενόψει της φθοράς, της παλαιότητας και του συνολικού πραγματικού χρόνου λειτουργίας τους. Ο Ανάδοχος αναλαμβάνει να εκτελέσει συνολικά όλες τις εργασίες Προληπτικής Συντήρησης σύμφωνα με το εκάστοτε πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή ή προμηθευτή του κάθε μηχανήματος που θα περιέλθει στη χρήση του αναδόχου.
Ο Ανάδοχος με την έναρξη της Σύμβασης οφείλει να ακολουθεί πιστά το εγκεκριμένο πρόγραμμα Προληπτικής Συντήρησης στο οποίο θα συμπεριληφθούν και οι όποιες πρόσθετες εργασίες κρίνει σκόπιμες για την άριστη και ασφαλή παροχή των υπηρεσιών της Προληπτικής Συντήρησης. Ο Ανάδοχος κατά το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της Σύμβασης μέχρι και την ημερομηνία έγκρισης του Προγράμματος Συντήρησης από τον Εργοδότη θα ενεργεί σύμφωνα με το δικό του προσωρινά υποβληθέν Πρόγραμμα Συντήρησης φέροντας ακέραια την ευθύνη κάλυψης των Απαιτήσεων της παρούσας.
Σε περίπτωση βλάβης η οποία οφείλεται σε ελλιπή ή ανεπαρκή Προληπτική Συντήρηση (η οποία θα προκύπτει από τη μη τήρηση ή την καθυστερημένη τήρηση του Προγράμματος Συντήρησης με ευθύνη του Αναδόχου) ή σε κακό χειρισμό ή σε κακοτεχνίες του Αναδόχου, ο Ανάδοχος θα βαρύνεται επιπλέον με το κόστος του ανταλλακτικού που είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της βλάβης. Οι εργασίες συντήρησης με τις σχετικές ημερομηνίες θα προκύπτουν από το βιβλίο συντήρησης της κάθε κατηγορίας εγκατάστασης-στοιχείου εξοπλισμού.
Ο ανάδοχος οφείλει να συμπληρώνει κατάλληλο έντυπο με ¨ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ¨ όπου θα καταγράφονται όλες οι εργασίες συντήρησης ημερολογιακά. Κάθε κτίριο, μηχάνημα, εξοπλισμός θα διαθέτει το δικό του μοναδικό αρχείο συντήρησης όπου θα αρχειοθετούνται όλες οι αναφορές συντήρησης είτε του προσωπικού του αναδόχου είτε εξωτερικών συνεργείων που εκτελούν εργασίες για λογαριασμό του αναδόχου.

10. Βασικές αρχές προγραμματισμού Συντήρησης
Ο Ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να πραγματοποιεί ανελλιπώς με την κατ’ ελάχιστον ζητούμενη συχνότητα στο εγχειρίδιο συντήρησης του κατασκευαστή του κάθε μηχανήματος ανά κατηγορία και είδος εγκατάστασης / εξοπλισμού περιοδικότητα, και υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, προληπτική «Περιοδική Συντήρηση», η οποία θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον αναλυτικά τις εργασίες που αναφέρονται στα εγχειρίδια και στην ισχύουσα νομοθεσία, συν όποιες άλλες κρίνει απαραίτητες για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων – στοιχείων των εγκαταστάσεων και εξοπλισμών του ΧΚΒ.
Ο Ανάδοχος οφείλει να ελέγξει τα εγχειρίδια συντήρησης που υπάρχουν στη διάθεση του ΧΚΒ και να συμπληρώσει αν το κρίνει απαραίτητο ή εάν είναι ελλιπή.
Οι υποψήφιοι Ανάδοχοι οφείλουν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΧΚΒ και θα έχουν πρόσβαση στα μητρώα των εγκαταστάσεων και εξοπλισμών του ΧΚΒ για την καλύτερη αντίληψη από μέρους τους των εγκαταστάσεων, αναβατήρων κ.λ.π. και των Απαιτήσεων του ΧΚΒ.


11. Προγράμματα συντήρησης

Ο Ανάδοχος υποχρεούται να έχει συντάξει και υποβάλει προς έγκριση το Πρόγραμμα Συντήρησης κτιρίων, αναβατήρων – Η/Μ εγκαταστάσεων – εξοπλισμών για όλη τη διάρκεια της σύμβασης σε 30 ημέρες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Ανταλλακτικά και αναλώσιμα συντήρησης
Ο ανάδοχος βαρύνεται με την προμήθεια, χρήση και εγκατάσταση των εξής αναλωσίμων για την παροχή των υπηρεσιών Προληπτικής Συντήρησης:
  • Λιπαντικά μηχανών πάσης φύσεως, λάδια υδραυλικών συστημάτων και σχετικά φίλτρα.
  • Ψυκτικό υγρό.
  • Μικροϋλικά υδραυλικών εργασιών.
  • Ιμάντες κινητήρων
  • Φίλτρα μηχανών εσωτερικής καύσης και υδραυλικών συστημάτων
  • Φίλτρα κανονιών τεχνητής χιόνωσης, ακροφύσια και πυρηνοποιητές κανονιών
  • Ράουλα αναβατήρων, ελαστικά περιλαίμια ράουλων, σωλήνες υψηλής πίεσης συστημάτων ελέγχου εκτροχιασμού συρματόσχοινου, ηλεκτρολογικές ασφάλειες κάθε τύπου, ρουλεμάν, βίδες και λοιπά μικρο-υλικά αναβατήρων
  • Υλικά και ανταλλακτικά για την επισκευή των οργάνων έλξης των συρόμενων αναβατήρων (σχοινί, τακάκια φρένων, ελατήρια, πιατάκια κλπ)
  • Στεγανοποιητικές τσιμούχες
  • Λάμες ερπυστριών χιονοστρωτήρων
  • Χρώματα για λοιπά υλικά για χρωματισμούς εξωτερικών επιφανειών

Όλα τα εξαρτήματα και ανταλλακτικά που ενσωματώνονται στον εξοπλισμό του ΧΚ Βόρας, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από την εκάστοτε εταιρία κατασκευής του κάθε οχήματος, μηχανήματος ή αναβατήρα. Τα κρίσιμα υλικά ασφαλείας (πχ συρματόσχοινα κλπ) θα συνοδεύονται απαραίτητα από τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά.
Ο ανάδοχος οφείλει, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, να διατηρεί απόθεμα αναλωσίμων και κρίσιμων ανταλλακτικών για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών και την ελαχιστοποίηση του χρόνου ακινησίας των μηχανημάτων/εξοπλισμού/αναβατήρων. Ο ανάδοχος σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης θα υποβάλλει λίστα με τα παραπάνω ανταλλακτικά για έγκριση από τον κύριο του έργου.
Η ελάχιστη συνολική αξία του αποθέματος ασφαλείας ανταλλακτικών ορίζεται στο ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €). Βάση του εγχειριδίου του κατασκευαστή θα πρέπει να κατανεμηθεί το παραπάνω ποσό στα απαραίτητα αναλώσιμα και ανταλλακτικά ανάλογα με τον τύπο και την αξία τους.
Ο ανάδοχος οφείλει να αντικαθιστά υλικά ή ανταλλακτικά του αποθέματος ασφαλείας που χρησιμοποιεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 15 ημερών κατά τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας και 30 ημερών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

12. Περίοδος και ωράριο λειτουργίας ΧΚΒ
Η χρονική διάρκεια λειτουργίας του ΧΚΒ για τη χειμερινή περίοδο ορίζεται από την 15η Νοεμβρίου μέχρι την 30η Απριλίου. Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί το σύνολο των εγκαταστάσεων του ΧΚΒ εφόσον οι καιρικές συνθήκες (άνεμος, ομίχλη, χιονόπτωση κτλ) το επιτρέπουν σε καθημερινή βάση. Εάν οι συνθήκες χιόνωσης επιτρέπουν τη λειτουργία του ΧΚΒ και πέραν των ορίων αυτής της χρονικής περιόδου ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει το ΧΚΒ.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να παρέχει τις Υπηρεσίες του σε όλη τη διάρκεια του έτους, καλύπτοντας τις δύο φάσεις λειτουργίας του ΧΚΒ:
Α) τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία το ΧΚΒ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης την 15η Νοεμβρίου και προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Απριλίου εκάστου έτους, χωρίς όμως να αποκλείεται η επιμήκυνση ή η σύντμηση της με έγγραφη απόφαση του Εργοδότη, και,
Β) την καλοκαιρινή περίοδο του έτους, όταν λαμβάνουν χώρα οι προετοιμασίες, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις και βελτιώσεις των υποδομών, των χώρων, των Η/Μ εγκαταστάσεων για την προετοιμασία της έναρξης της χιονοδρομικής περιόδου.
Είναι στη διακριτική ευχέρεια του αναδόχου να εμπλουτίσει με νέες δραστηριότητες το ΧΚΒ με σκοπό τη λειτουργία του πέραν της χειμερινής περιόδου κάτι το οποίο δεν συνέβη μέχρι τώρα στο ΧΚΒ. Το ωράριο λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής καθορίζεται από τον ανάδοχο. Επίσης ο ανάδοχος υποχρεούται να απασχολεί στις εγκαταστάσεις του ΧΚΒ καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης υπάλληλο που θα του υποδείξει η Π.Ε. Πέλλας.
Κατά τη χειμερινή περίοδο οι ημέρες λειτουργίας του ΧΚΒ διακρίνονται σε δύο επί μέρους περιόδους λειτουργίας:
  • Υψηλή περίοδος θεωρούνται το χρονικό διάστημα από 20 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου, τα Σαββατοκύριακα και οι ημέρες αργιών της χειμερινής περιόδου.
  • Χαμηλή περίοδος θεωρείται το υπόλοιπο χρονικό διάστημα χειμερινής περιόδου.
Το ωράριο λειτουργίας του ΧΚΒ ορίζεται ως εξής:
  • Χαμηλή περίοδος: από 09:00 έως 15:30 (τελευταία άνοδος χιονοδρόμου).
  • Υψηλή περίοδος: από 9:00 έως 16:00 (τελευταία άνοδος χιονοδρόμου).
Κατά την Υψηλή περίοδο, το ΧΚΒ θα λειτουργεί στο 100% της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Κατά τη Χαμηλή περίοδο, το ΧΚΒ δύναται να λειτουργεί στο 50% της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του, ανάλογα με την προσέλευση επισκεπτών.



13. Διάρκεια μίσθωσης
Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε ένα (1) συν ένα (1) έτη από την ημέρα της υπογραφής σύμβασης μισθώσεως με δυνατότητα μονομερούς εκ μέρους της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ παράτασης, μετά τη λήξη της σύμβασης δίχως διενέργεια νέας δημοπρασίας και με τη σύμφωνη γνώμη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, λαμβανομένης με ομοφωνία και υπό τον όρο ότι θα υφίσταται νόμιμο δικαίωμα χρήσης.
Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει την ορισθείσα ημερομηνία, υποχρεούται να καταβάλλει ημερησίως το ποσό των 1.000,00 € λόγω ποινικής ρήτρας, για κάθε ημέρα καθυστέρησης αποχώρησης από το ΧΚΒ.

14. Τιμολογιακή Πολιτική
Η τιμολογιακή πολιτική:

  • Των εισιτηρίων για τη χρήση των αναβατήρων μέσο όρο όλων των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας

  • Ενοικίαση εξοπλισμού χιονοδρομίας

  • Διενέργεια μαθημάτων χιονοδρομίας

  • Πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών στους χώρους υποδοχής και εστίασης του χιονοδρομικού

καθορίζεται από τον ανάδοχο λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα και έχοντας πάντα την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της Αναπτυξιακής Πέλλας ΑΕ ΟΤΑ.

15. Ιατρικές υπηρεσίες-Ομάδα διάσωσης

Ιατρικές Υπηρεσίες
Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει γιατρό στο χώρο του χιονοδρομικού σε καθημερινή βάση. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλος ιατρικός εξοπλισμός (κολάρα, επιγονατίδες, επίδεσμοι κτλ) για την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά.
Ομάδα διάσωσης
Θα πρέπει να συσταθεί ειδική ομάδα διάσωσης, πιστοποιημένη βάση της ελληνικής νομοθεσίας, η οποία θα πρέπει να έχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης και να είναι εκπαιδευμένη σε περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων από τον εναέριο αναβατήρα. Η ομάδα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με τον απαραίτητο εξοπλισμό (φτυάρια, καραμπίνερ, πομπούς, σχοινιά διάσωσης, ιμάντες πρόσδεσης, φορεία διάσωσης κλπ). Όλα τα υλικά διάσωσης και απεγκλωβισμού πρέπει να είναι πιστοποιημένα.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία στην αντιμετώπιση φαινομένων χιονοστιβάδας καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να διενεργεί τεχνητές απελευθερώσεις χιονοστιβάδων όποτε και όπου αυτό είναι απαραίτητο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να φροντίζει για τον εκχιονισμό των δρόμων μέχρι την περιοχή Τουρκολίβαδο, καθώς και τον χώρο του παρκινγκ.

16. Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας:

  1. Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική και διεξάγεται κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχίζεται και πέραν της ώρας που ορίζεται παραπάνω εφόσον εξακολουθούν αδιάκοπα οι προσφορές. Η επιτροπή διενέργειας αποφασίζει για τη συνέχισή ή μη πέραν της οριζόμενης ώρας, η δε απόφαση αυτή καταχωρείται στα πρακτικά.
  2. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μαζί με το ονοματεπώνυμο του πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδότη, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται διαδοχικά από τον πρώτο στους επόμενους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.
  3. Ο τυχόν αποκλεισμός ενδιαφερομένου να λάβει μέρος στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους όρους της διακήρυξης, αναγράφεται στα πρακτικά.
  4. Μετά τη λήξη της δημοπρασίας τα πρακτικά υπογράφονται από την αρμόδια επιτροπή και από τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή του.
  5. Η αρμόδια επιτροπή, εφόσον κρίνει συμφέρουσα την προσφορά του πλειοδότη, αποφασίζει την κατακύρωση της δημοπρασίας χωρίς καθυστέρηση και πάντως εντός δεκαημέρου από τη διενέργειά της.

17. Σύμβαση Μισθώσεως
Μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας καλείται εγγράφως ο πλειοδότης να προσέλθει εντός 15 ημερών για την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως προσκομίζοντας την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων στης σύμβασης η οποία ορίζεται ίση με το 10% του επιτευχθέντος μισθώματος. Η εγγυητική αυτή επιστολή αποδίδεται στον μισθωτή μετά τη λήξη της μίσθωσης και τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των συμβατικών του υποχρεώσεων.
Εάν ο πλειοδότης αρνηθεί να υπογράψει το πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας ή τη σύμβαση μίσθωσης εντός 15 ημερών τότε η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό καταπίπτει υπέρ της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και το ακίνητο επανατίθεται σε δημοπρασία σε βάρος του τελευταίου πλειοδότη.
Αντί για την επανάληψη της δημοπρασίας επιτρέπεται με αιτιολογημένη απόφαση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να καλείται ο δεύτερος κατά σειρά πλειοδότης για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης, εάν θέλει, με την τιμή της προσφοράς του.

18. Δημοσιότητα
Η παρούσα διακήρυξη αναρτάται, τουλάχιστον πέντε μέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας στον πίνακα ανακοινώσεων της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ καθώς και στο αντίστοιχο site και υπογράφεται το ανάλογο πρακτικό ανάρτησης από δύο μάρτυρες – υπαλλήλους της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ
Περίληψη της διακήρυξης δημοσιεύεται επίσης και σε μία τοπική και μια πανελλαδική εφημερίδα, πέντε πλήρεις ημέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας.

19. Λύση της Σύμβασης
Για κάθε παράβαση των όρων της σύμβασης διατάσσεται με απόφαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ η κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης υπέρ Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, λύεται η μίσθωση και ο μισθωτής αποβάλλεται από το μίσθιο κατά τη νόμιμη διαδικασία.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΠΕ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ